De organisatie van de wachtdienst

De huisartsenwachtdienst is een uitgewerkt beurtrolsysteem dat regelmatige en normale verstrekking van huisartsgeneeskundige zorgen aan de bevolking garandeert. De wachtdienst wordt waargenomen door praktijkvoerende artsen binnen het werkgebied van de kring.

De wachtdienst van de HAK Dijle & Netevallei bestaat uit volgende wachtonderdelen:

· Wachtonderdeel Mechelen en omstreken met als deelgemeenten: Mechelen, Leest, Heffen, Walem, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Muizen, Hofstade, Hombeek

· Wachtonderdeel Putte en omstreken met als deelgemeenten: Beerzel, Putte, O.L.V.-Waver, Rijmenam, Keerbergen

· Wachtonderdeel Heist-op-den-Berg en omstreken met als deelgemeenten: Heist-op-den-Berg, Hallaar, Itegem, Wiekevorst, Booischot, Schriek

. Wachtonderdeel Herselt – Hulshout.

. Wachtonderdeel Begijnendijk - Tremelo.

Sedert 6 september 2013 is er een huisartsenwachtpost voor de regio Heist! De wachtpost is gelegen op de Mechelsesteenweg 70 te 2220 Heist-op-den-Berg. De (deel)gemeentes die deelnemen aan de wachtpost zijn: Heist-op-den-Berg, Putte, Keerbergen, Rijmenam, O.L.V. Waver, Begijnendijk, Tremelo, Gelrode, Hulshout, Herselt en Heultje. De wachtpost is elk weekend open van vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u en op feestdagen van de avond voor de feestdag 19u tot de morgen na de feestdag 8u. Het centrale oproepnummer voor de wachtpost is: 0900/20002.

Seder 1 december 2018 is er een huisartsenwachtpost voor de regio Mechelen.  De wachtpost is gelegen in het Sint-Maartenziekenhuis, Liersesteenweg 435 te 2800 Mechelen. De (deel)gemeenten die deelnemen aan de wachtpost van Mechelen zijn: Mechelen, St.-Katelijne-Waver, Bonheiden, Zemst en Elewijt.De wachtpost is elk weekend open van vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u en op feestdagen van de avond voor de feestdag 19u tot de morgen na de feestdag 8u. Het centrale oproepnummer voor de wachtpost is: 1733.

Leden van de commissie wachtdienst:

Veronique Doms
Ludo Goossens
Stijn Festraets