Bericht gepubliceerd op:
12/07/2018 - 15:00

Bericht gepubliceerd door:
LMN Dijle en Nete
(Bezoek hun website)

Terug naar het overzicht

Een HerstelAcademie voorziet een vormingsaanbod rond diverse thema’s die te maken hebben met psychisch herstel.

‘Terug goesting krijgen in het leven. Niet langer vastlopen op symptomen en beperkingen eigen aan een diagnose, maar inzetten op de krachten om er op een kwaliteitsvolle manier mee om te gaan in het leven.’ 

Een HerstelAcademie biedt geen stap-voor-stap gids of aanbod waar je van ‘A’ naar ‘B’ gaat. Het is eerder een map/aanbod waarin men zelf op zoek gaat. 
                               •  ieder stuurt op zijn eigen weg. 
                               •  ieder stopt waar hij wil. 
                               •  ieder kiest zelf zijn afslag. 
                               •  neen zeggen is een kracht

Samen doen - iedereen welkom
Aan een HerstelAcademie worden de vormingen gegeven in duo door trainers met ervaringskennis en hulpverleners. Naast het samen lesgeven worden de cursussen ook samen gemaakt en tijdens de lessen ligt het accent sterk op samen leren.

Zo worden de deelnemer en de lesgever respectievelijk 'student' en 'trainer' van en met elkaar. Studenten aan een HerstelAcademie maken zelf keuzes over wat ze willen leren en waar ze dit willen leren. De rol van ‘patiënt, ziek en behandeling’ verandert hierdoor naar de rol van ‘student, eigen keuzes maken en het stuur van je eigen leven in handen nemen’. 

De HerstelAcademies staan open voor eenieder die initiatieven wil nemen rond zijn/haar eigen herstel en bieden leermogelijkheden voor studenten van alle niveaus, culturen, leeftijden, ervaringen en regio. De 'student' kan ook een Studybuddy meenemen zoals een vertrouwenspersoon, familielid, ..

HerstelAcademies voorzien een breed en divers cursusaanbod, en realiseren dit samen met de partners uit het brede netwerk. De cursusssen kosten telkens 5€ per sessie. 

Onder andere in Mechelen en Geel worden cursussen georganiseerd. Bekijk het aanbod en meer info op http://www.herstelacademie.be/mechelen.html