Bericht gepubliceerd op:
15/09/2020 - 14:12

Bericht gepubliceerd door:
HAK Dijle en Netevallei

Terug naar het overzicht

Beste,

Dit jaar verloopt de griepvaccinatiecampagne gefaseerd met een eerste focus op het vaccineren van de risicogroepen. Na 15 november is er een uitbreiding naar de rest van de bevolking.  

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie - en voor sommigen pneumokokkenvaccinatie - meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Het is dus van belang de boodschap om te vaccineren breed te verspreiden.  

Campagnemateriaal bestellen 

Ook dit jaar kan je het campagnemateriaal ‘Laat griep deze winter in de kou staan’ bestellen en verspreiden naar de risicogroepen en het brede publiek.  

Daarnaast wordt ook de campagne ‘Bescherm jij Yvette?’ en 'Hou griep uit je team' opnieuw gelanceerd om personeelsleden van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorg te sensibiliseren. 

Al het campagnemateriaal ontvang je ten laatste begin oktober. 

Campagnemateriaal downloaden 

Wil je digitaal campagnemateriaal zoals pancartes voor schermen in wachtruimtes of banners voor sociale media? Download ze rechtstreeks van laatjevaccineren.be

Meer info?   

Aarzel niet om contact op te nemen met Logo Mechelen.

Met hartelijke groeten

Sandy Heylen

logo-mailhandtekening met streep

            Lokaal Gezondheidsoverleg Mechelen

            Paardenstraatje 35/1 | 2800 Mechelen

            T 015 43 63 66 | E info@logomechelen.be

            www.logomechelen.be

          Bereikbaar
            ma, di, woe en do